Gevelbekleding

Gevelbekleding en decoratieve bescherming wordt in de bouw van woningen vaak toegepast. De mogelijkheden zijn heel uitgebreid in verschillende materialen en kleuren. Vannieuwenhuyse geeft ook uw gevel geheel of gedeeltelijk een trendy of charmente look door het gebruik van houten of kunststoffen gevelstroken of latten.

Houten gevelbekleding

De mooie tinten en nerven in hout zorgen voor een interessant lijnenspel en geven uw woning een rustiek of modern karakter. Enkele eigenschappen van hout zijn duurzaamheid, sterkte en hardheid, vormstabiliteit, weersbestendigheid en de thermische isolatie en dit is noodzakelijk bij houten gevelbekleding.

Een gevel uit bakstenen gecombineerd met hout of een volledige gevel in hout geeft een totaal andere indruk dan enkel bakstenen.

Welke houtsoort u kiest, duurzaamheid is de belangrijkse eigenschap. De afwerking en het kleur van het hout is een kwestie van smaak. U kan deze afwerken met een transparant of dekkend afwerkingsproduct of verf. Onafgewerkt hout zal natuurlijk vergrijzen onder invloed van zon en de regen. Dit heeft totaal geen invloed op de duurzaamheid of de technische kwaliteiten van hout. Een belangrijk voordeel van natuurlijke vergrijzing is dat het het geen verdere onderhoudsbehandeling meer vraagt. Naar kleuring toe is in principe alles mogelijk, maar denk eraan dat hout buiten regelmatig onderhoud vergt.

Gevelstroken in kunststof

Gevelstroken of sidings worden zowel gebruikt in nieuwbouw woningen als bestaande woningen. Bij renovaties worden ze vaak gebruikt om buitenmuren een nieuwe en andere look te geven of herstellingen te camoufleren. Voordelen zijn ondermeer de vorst- en UV bestendigheid, de onderhoudsvriendelijkheid en de charme. Een volledige nieuwbouwwoning geheel of gedeeltelijk in kunststoffen gevelstroken kan natuurlijk ook.